sâmbătă, iulie 11

Invata sa daruiesti !!


Ma uit in jurul meu, si din pacate am inceput sa vad numai oameni tristi, am inceput sa vad numai deceptie si resemnare, am inceput sa vad oameni buni, de treaba, morali, care acum au devenit victime colaterale ale unor caractere indoilenice, si ale unor rautati iesite din tiparele umanului.
Sunt lucruri care nu imi plac, care de multe ori imi reprima si mie buna dispozitie si pofta de viata pe care o am, insa totusi ma intreb, cine este de vina pentru toata aceasta mahnire generala, pentru aceasta tenisune artificiala care se creaza intre oameni sau diverse grupuri?!
nu cumva ne facem rau unul altuia fara sa realizam?! sau nu cumva multora dintre noi, aceste deservicii reciproce ne creeaza si un sentiment ciudat de satisfactie?!
Numai atunci cand vom realiza cu totii, ca suntem singurii care influentam direct si definitiv, cursul normal al lucrurilor, ca in mare masura suntem responsabili si pentru experientele sufletesti ale celor din jurul nostru, vom putea spera la mai multa armonie si stare de bine in mediul nostru, deocamdata prea imbacsit cu atitudinea de o preocupare exagerată fata de interesele personale.
Ar trebui sa invatam sa comunicam mai intens,sa daruim mai mult, sa fim mai sinceri, sa lasam problemele sa se rezolve si de la sine, fara a mai interveni prin binecunoscutele metode pagane, sa invatam o data pentru totdeauna ca cel de langa noi este la fel uman si la fel de vulnerabil ca si noi, ca poate el nu vrea sa faca rau ci doar se apara...


Si nu uitati!! doar faptele bune au continuitate, cele rele intotdeauna se pedepsesc.

6 comentarii:

Anonim spunea...

:))

liviu spunea...

O SA VIN ACASA FRATILOR....

Anonim spunea...

Pe zi ce trece oamenii se indobidocesc si mai tare inloc sa se trezeasca la viata . Din pacate oamenii in ziua de azi traiesc pt a face rau celuilalt crezand ca doar asa el e mai bun.

Anonim spunea...

in primul rand imi cer scuze pt intarzierea cu care am postat...cu toate ca am pro mis ca o voi face...dar niciodata nu e tarziu.imi place ideea cu acest blog,si nu m-a surpprins deloc persoana cu initiativa...e capabil de multe va spun eu.imi pare rau ca sunt departe si nu pot sustine macar cu putin aceste manifestari,dar putem totusi sa le impartasim aici nu?
referitor la ultima postare si anume,daruirea,...e cu dus si intors parerea mea.
oamenii poate nu s-au schimbat asa mult,sau daca au facut-o,au facut-o din cauza sistemului de 2 lei in care traim.
sunt convins ca putini s-au schimbat cu vointa,restul facand parte din manipularea in masa care are loc la nivel mare cred
si nu cred ca e valabil numai pt romania...intr-adevar lumea este mult mai rea si mult mai nepasatoare la anumite lucruri ,carora ar trebui sa le dam mai multe atentie.
din pacate dupa cum am mai spus...din cauza sistemului in care traim,am ajuns sa traim ca in jungla.
fiecare pt el,cine este primu castiga si tot asa.cum sa mai fie armonie si intelegere si DARUIRE?
legea junglei nu cunoaste asa ceva...ar trebui totusi din cand in cand,sa ne aducem aminte ca suntem oameni inainte de toate si ca avem ceva in plus fata de animale...RATIUNEA.
ar trebui sa facem un avantaj din asta,si sa nu uitam ca fiecare are rostu lui pe lumea asta,nimic nu e intamplator.
ma gandesc totusi ca viata e prea scurta si nu cred ca avem timp sa fim rai,sau sa facem rau... satisfactia e mai mare atunci cand faci bine,asa ca incercati sa fiti buni si... DARUITI (CAT MAI AVETI TIMP)

Anonim spunea...

imi cer scuze...am uitat sa ma numesc...liviu

Florin Linta spunea...

multumesc pentru aprecieri, dl Liviu, asteptam de foarte mult timp sa dai un semn de viata!!