duminică, decembrie 14

Parteneriatul pentru România




In sfarsit, mercantilismul politic care a caracterizat Romania in ultimul timp, pare sa fi luat sfarsit, cel putin, aseara am aflat decizia finala a negocierilor ce au loc inca de la anuntarea exit-polurilor realizate la uninominalul din 30 noe.
Desi in tot acest timp au fost vehiculate zeci de variante de majoritati parlamentare, posibilitati diferite de guvernare si diverse nume de premieri, iata ca acum istoria a mai adus inca o neconcordanţa a cursului normal social si politic, practic oferind o surpriza de proportii prin unirea unor doua formatiuni politice total diferite prin statut si doctrina, si mai ales, intre ele până acum ceva timp neexistand nici un fel de relatie cu exceptia dispretului reciproc impartasit cu vehmenta de ambele tabere.

Inca nu se stiu principiile de baza ce au stat in spatele formarii acestui parteneriat politic, nu se cunosc prea bine nici directiile ce vor fi urmate sau persoanele desemnate sa participe la urmatoarea guvernare, problema este daca aceasta solutie politica va rezista sau nu, sau daca ea este cladita in spiritul national si in virtutea nevoii de o majoritate solida si lucida in viitorul legislativ, pentru a fi posibila o abordare cat mai serioasa a crizei economice existente.

Trecand peste diferenta de ideologii, astept mai mult ca niciodata, seriozitate si pragmatism din partea acestor doua forte, nu demult rivale, care in pragul unui moment istoric s-au unit pentru interesul Romaniei, pentru o stabilitate politica, economica, si cel mai important pentru o viata mai buna a cetatenilor romani, asa cum sustin oamenii de baza ale partilor implicate.

Dati-mi voie sa întampin aceasta solutie politica cu mare speranta, incredere, si sa merg pe principiul, ca in situatii de criza, daca se formeaza o alianta intre cei mai puternici oameni ai unui stat, rezultatele nu vor întarzia sa apara.

Ar trebui ca toata clasa politica, mass-media, si toti cetatenii de rand sa inteleaga ca, acum mai mult ca niciodata avem nevoie de masuri politice si economice care sa confere siguranta si continuitate reformelor incepute, iar astea nu se pot face decat intr-un mediu favorabil din orice punt de vedere, la care fiecare dintre noi suntem datori moral sa contribuim.



cu deplina speranta...

Un comentariu:

Anonim spunea...

cu cat inaintezi mai mult in viata cu atat lucrurile isi pierd efectul . viata nu este decat o carare. mirajul nu este decat la inceput.
interesant blogu asta!!!