sâmbătă, februarie 14

lumea mea

De ce am ales sa traiesc in lumea mea?! simplu! nu pentru faptul ca inca mai aplic principii perimate, de genul: eu si restul lumii, sau in nici un caz nu pentru posibila incapacitate de a intelege sau de a accepta persoane cu vederi, norme si stiluri de viata diferite, ci pentru simplu motiv ca ma simt mai in siguranta in aceasta lume pe care mi-am creat-o singur, asa ca o mica parte din univers, coordonata si sprijinita cu ingaduinta de Dumnezeu.
Deseori, mi se reproseaza lucruri nefondate: precum ca m-as fi plictisit de viata sau de lume in general, ca ma complac in situatia de a-mi plange singur de mila, ca refuz sa socializez, ca m-am retras prea devreme si prea intens in lumea mea, sau ca in loc sa fac ceva constructiv, imi transform frustrarile si neplacerile de zi cu zi, in aberatii postate pe blog, sau ca lumea perfecta pe care incerc sa o schitez nu exista, si multe altele.

Ma intreb, oare cine sunteti voi sa ma judecati pentru niste convingeri si pentru niste idei pe care nu aveti cum sa le intelegeti, pe ce rationamente va bazati atunci cand credeti ca sunteti mai normali sau mai fericiti ca mine?!
Acest refugiu interior pe care mi l-am creat, exista in noi toti, insa poate voi nu va retrageti atat de mult in el, sau poate nu exploatati atat de mult posibilitatea de a-ti acorda mai multa atentie tie insusi...fiecare are si traieste intr-o lume doar a lui, de teama de a nu fi ranit, mintit, inselat sau discriminat, insa voi nu vedeti si nu simtiti aceast cadru limitat, in schimb va grabiti sa trageti concluzii eronate despre cei de langa voi.Cu ce drept?!

Am ales lumea mea, pentru sinceritate, pentru calm, pentru credinta, si de ce nu, pentru o implinire absoluta, asta nu inseamna ca sunt mai ciudat ca ceilalti, sau nici ca sunt vreun geniu neinteles, sunt doar un simplu om, poate mai dedicat decat voi, ideii de moralitate si de bun simt, o persoana pentru care dobitocii si prefacutii nu isi au locul in lumea sa atat de ordonata.

4 comentarii:

Anonim spunea...

buna seara..nu am mai scris de ceva vreme,...vroiam sa spun doar ca e minunat sa poti avea o"lume" doar pentru tine...sa te poti "refugia" atunci cand simti nevoia,sa fugi de tot ce este josnic ,marsav,murdar....dar stau eu si ma intreb...oare nu-i prea multa singuratate acolo?esti pregatit sa-ti imparti .."lumea"?

Florin Linta spunea...

buna seara ariana,chiar am observat ca nu mai revenisei de ceva timp.
cat priveste intrebarea ta: da, ai dreptate!de multe ori risti sa treci si in aceasta extrema a singuratatii..depinde de fiecare. despre, cat de pregatiti suntem sa impartim "lumea" cu cineva, nu stiu ce as putea sa zic...la fel, depinde cu cine.

Anonim spunea...

Nu stii ca e mai usor sa judeci,sa critici pe altul sau sa pui "etichete"?! ;nu le trebuie rationamente sau "dreptul" ci poate din invidie,inconstienta,nebunie sau simplul motiv ca te vad putin mai diferit in gandire,fapte,toate asta te fac sa iesi usor in evidenta(si poate fara sa vrei).
Da, si eu cred ca fiecare are lumea lui,cum si eu o am pe a mea, de unde imi iau:forta, putere,incredere,nu exista ipocrizie, falsitate,minciuna;au acces persoanele pe care eu le vreau in "lumea mea";macar asa sa am "lumea"pe care mi-as dori-o si "dau la multe persoane urechea mea, dar la putine glasul meu",ascult pareri(de la cealalta lume) si aleg ce cred ca e mai bune.

Anonim spunea...

este absolut minunat cum ai reusit sa expui asa frumos trairile tale......cu siguranta fiecare dintre noi avem o "lume" doar a noastra, pe care ne-o construim dupa propriile noastre principii.
eu am o lume a mea in care ma retrag de tot ce-i rau, tot ceea ce nu-mi prieste,de rautatile gratuite ale oamenilor.......... este absolut fantastic ca pot fi doar cu mine cu propriul "EU".