marți, februarie 10

lumea in care traim

deseori vad in jurul meu, si asta nu are nici o legatura cu locul meu de munca, diverse creaturi care prin natura si prin fizicul lor, in mod normal se numesc oameni, mai ales ca, daca si gandesc, clar, sunt oameni!
cand spun "in jurul meu" nu inseamna neaparat numai oamenii pe care îi si cunosc, ma pot referi la cei pe care îi vad la tv. sau la cei care ne conduc destinele, la cei ce se considera lideri de opinie, ziaristi sau poate la orice om cunoscut sau nu, luat ca un membru simplu al societatii civile, si al planetei.

vorbeam de creaturi, aaa nu!vorbeam de oameni, mai exact de cei ce s-au nascut oameni si care din pacate au devenit, fie diverse masinatiuni ruginite sentimental sau niste animale cu infatisare mai deosebita, fie niste fiinte dezolante aflate intotdeauna la granita dintre moral si imoral.
nu acuz pe nimeni, din acest motiv nici nu dau nume :)) insa am ajuns sa fiu atat de dezgustat de evenimentele din jurul meu, si mai ales de cei din spatele lor, incat nu ma pot abtine de la astfel de refulari mai mult sau mai putin intemeiate.

cand vezi la ce s-a ajuns in aceste zile, parca mai apocaliptice ca niciodata, nu poti nega faptul ca tot ceea ce se intampla, se intampla doar din cauza imbecilitatii si a ignorantei noastre. in acea cursa nebuna de indestulare am ajuns sa neglijam oameni, neglijam credinta, educatia, planeta si bunul simt, toate astea pentru ce?!
doar pentru egoismul exagerat de prostesc din noi insine. merita cineva dintre noi acest statut de "om", exista asa ceva?! ma gandesc ca pana la urma toti suntem vinovati de situatia de fata, de nesiguranta si de falsitatea in care am ajuns sa traim.


8 comentarii:

Anonim spunea...

cand dai cautare pe google linta florin, apare postarea aia cu noua generatie vs noua gandire. nu te-au cautat inca badiguarjii lu` becali.

Anonim spunea...

CARE ESTE MENIREA ACESTUI BLOG? ce inteleg romanii care viziteaza acest blog si altele care merg pe aceeasi idee? va spun io NIMIC. intra, fac un efort si citesc, de cele mai multe ori sunt de acord cu cele spuse de administrator si pa pa pa.
Asta e romanu`... Daca un tigan imputin te ataca pe strada nimeni nu se baga, pt ca este in firea romanului sa ignore.
Asta e!... solidaritatea este un fenomen inca necunoscut de noi.
Pai daca sesizezi ceva gresit manifesta te frate!. Trebuie sa ai o reactie ca doar nu esti planta.
Printre genurile de vizitatori sunt si aia care se cred cu adevarat inteligenti si plini de ei, unici, si-i catalogheaza pe cei care posteaza astfel de articole drept frustrati.
TREZITI VA!!!. Traim intr-o tara in care un cârmaci (T. Basescu) a ajuns presedinte, o prostituata a ajuns ministru (E. Udrea) etc. Trist este ca au fost alesi de noi. Asta spune multe despre nteligenta noastra.
Acum va intreb, pe voi, toti romanii, CE TREBUIE SA FACEM?

Anonim spunea...

poate reusim sa ne strangem mai multi pe acest blog. sa socializam, sa ne exprimam liber, sa ne cunoastem, sa cerem ajutor, sa ajutam, sa dam si sa primim sfaturi, sa invatam si nu in ultimul rand SA FACEM CEVA!!
cu respect, al vostru marean

Anonim spunea...

cu cat suntem mai multi cu atat putem face mai mult

Anonim spunea...

poate reuseste administratorul blogului sa faca o lista cu vizitatorii acestui blog.

Florin Linta spunea...

inca nu m-a cautat nimeni, si cred ca nici nu are de ce sa o faca.
mersi de idei si de sfaturi, eu am inteles foarte bine ce ar trebui sa fac, insa nu stiu daca am cu cine si daca se si merita.
in privinta celor care catalogheaza astfel de activitati, doar pure frustrari, nu ma intereseaza, fac si ei parte din decor, asa ca lasa-i!!
pentru lista de vizitatori, o sa incep sa lucrez...

Anonim spunea...

Noi trebuie sa ne adaptam la aproape orice, cu conditia sa ne fie respectat dreptul elementar:demnitatea.
Diferenta dintre clasele sociale inseamna si va insemna ca unii au si pot, iar altii se zbat in mizerie,nu pt.ca au fost sau sunt redusi mintal si nici pt.ca asa a fost sa fie,ci cauza e :indiferenta fata de semenul nostru;sa ne fie noua bine sau sa "moara capra vecinului".
Nu mai dam importanta prezentului pt.ca noi deja suntem cu cateva luni sau chiar ani inainte, cu gandul,de a avea cat mai mult , intr-un timp cat mai scurt, trecand si peste credinta, educatie, ca sa nu mai spun de bun simt;si toate astea pt.ati satisface orgoliul sau dorintele cu orice pret,devenind dintr-un om cu rationament si logica ,intr-un "animal" gata de as ataca prada.

Florin Linta spunea...

m-am tot saturat sa ma adaptez, nu cred ca mai am rabdarea sa zic, lasa!treaca de la mine si de data asta!!
mai ales cand ai de a face numai cu imbecili..