duminică, decembrie 5

Salvati Romania!!!

Ma gandesc cu profunda mahnire la ultimii 21 de ani, la ce a insemnat aceasta perioada de transformare pentru noi romanii si pentru tara noastra in general. Ani de incredere, de speranta, de vise, de tranzitie, de asezare, de reforma, de rabdare...iar speranta, iar vise, iar incredere...in asteptarea unui viitor mai bun, mai instarit, mai curat.
Curios sau nu, romanul a dat dovada de o uriasa capacitate de a-si infrana nelinistea, enervarea, nemultumirea, a dat dovada de calm, de rabdare, in ideea ca asteptarea v-a fi incununata de izbanda si ca totalitatea condițiilor materiale și culturale de viață, vor capata un alt sens.
Ne-am despartit de comunism printr-o baie de sange, prin mari pierderi de vieti nevinovate, prin strigatele rasunatoare prin care ne ceream libertatea, ne ceream dreptul la viata normala, si dreptul la un viitor mai bun si mai sigur, pentru noi si pentru generatiile urmatoare.

In viata sociala ori particulara, au intervenit schimbari si modificari majore, au avut loc numerose evenimente, multe dintre ele deosebit de importante pentru cursul vietii personale sau al societatii noastre. Modificarile impuse au adus cu sine si o diversificare a categoriilor sociale, politice si economice.
Tara noastra, nu demult asuprita de atata cenzura, teama si abtinere, a incercat cu mari si insemnate sacrificii sa recupereze handicapul fata de lumea civilizata, si sa perceapa cu satisfactie, gustul unic al libertatii si al democratiei.
Fapte, evenimente, schimbari, evolutii si transformari care s-au produs in timp, din timpul nostru, in viata noastra, insa din pacate, noi romanii, ne-am insusit cel mai bine si am acceptat necontenit doar faptul ca, istoria nu se scrie ci ne este scrisa de catre altii, acest fenomen ne domina si astazi, la 21 de ani de incercare, la 21 de ani de libertatate, de democratie, la 21 de ani de...speranta.
Constat cu o stare sufleteasca apasatoare cum Romania din pacate, s-a transformat in bine doar pentru unii, doar pentru a servi interesele unor anumite personaje sau a unor corporatii ce ne-au absorbit cu tot cu propria noastra constiinta sociala.
Am participat prin neimplicare si printr-o complicitate nativa si tacita, la vanzarea propriilor valori, propriilor idei, concepții, cunoștințe si mentalități. Am vandut, sau mai bine zis am pierdut, cu o larga implicare a sistemului politic, tot ce in trecut, generatii de-a randul, construise din greu, cu sacrificii uriase.
Cati dintre noi am fi crezut ca se v-a ajunge aici, cati am crezut ca practic generatia de sacrificiu sau de tranzitie, inseamna orice roman, de cand se naste si pana cand moare?!
Suntem spectatori la propria noastra executie morala, ne zbatem in propria noastra neputinta, acceptam din motive inca neelucidate, oameni sau factiuni care nu fac nimic altceva decat sa exploateze resursele si bogatiile acestei tari.
Am acceptat si promovat o clasa politica cu apartenenta imorala, mincinoasa, praduitoare, oameni lipsiti de orice simt al raspunderii, lipsiti de grija responsabilității morale față de propria sa conduita, sau fata de propria sa tara.
Suntem victimele unui sistem corupt, aservit, incapabil, si lipsit de educatie, persoane care sunt in stare sa isi vanda si pamantul de sub ei, pentru a-si stavili setea marsava de putere si de bani.
Majoritate dintre ei, au ajuns acolo doar din cauza lipsei de discernamant a unei parti insemnate a celor ce mai voteaza. Putini dintre cei ce ne conduc sunt oameni de valoare, bine pregatiti sau bine intentionati, am acceptat si acceptam sa fim condusi de personaje ingrate, ipocrite...malefice pe alocuri.
Toata lumea ne arata cu degetul pentru coruptia, pentru saracia si pentru dezorientarea in care traim, nesimtirea a capatat aspect uman la noi in tara, minciuna respira prin vocile celor alesi, neputinta si nepasarea sunt ridicate la rang de simbol national.
Am ajuns cu totii la capatul rabdarii, suntem ghiftuiti de atatea promisiuni neonorate, de atatea proiecte nerealizabile, de atata reforma...de atata bataie de joc si lipsa de respect fata de valoarea umana a fiecaruia dintre noi.
Cred ca este momentul in care nu trebuie sa mai acceptam totul, cand lucrurile trebuiesc sa capete un adevarat sens, cand initiativele si legile trebuiesc sa capete aspect popular, cand romanul trebuie sa primesca ceva, nu este greu insa indeajuns, si anume: respect.

Generatii diferite, insa cu acelasi spirit si cultura, oameni diferiti, insa cu aceleasi valori , v-a trebui sa ne ridicam si sa punem capat acestei perioade sumbre de denigrare si asuprire a tot ceea ce inseamna spiritul romanesc.
Este de datoria noastra si trebuie sa devina principala preocupare a fiecaruia dintre noi, este o lupta cu trecutul, cu prezentul si cu viitorul acestei tari, salvati Romania!!!

79 de comentarii:

LiviuBr spunea...

Mascarada de care tu vorbesti si pe care o accepti ca fiind o revolutie a insemnat schimbarea unui regim. Caderea comunismului nu poate fi facuta decat prin acest mod. Crezi ca ar fi existat cineva care sa-l dea jos pe Ceausescu de buna voie tinand cont ca in Romania era comunism, teroare, groaza si totul era controlat? A fost initiata si condusa de o grupare mafiota condusa de Ion Iliesscu. Revolutia s-a transformat in mascarada in momentul cand toata lumea excela prin prostie si toti credeau in tot ce se "vomita" la televizor (existenta teroristilor, revolutionarii eroi care nici nu au iesit in strada, bombe secrete, uga lui Ceausescu pe o insula etc).
Oamenii au iesit in strada dupa ce un grup de oameni veniti de la Timisoara si condusi de mafie au creat panica in multimea adunata sa-l asculte pe Ceausescu in piata.
De acolo a rezultat totul.
Despre subiectele din partea a doua a textului tau nici nu ma mai obosesc sa mai comentez. Sa mai raspunda si alti bagabonti de vizitatori

Mapa WiFi gratis ciudades España spunea...

Hiya! I simply wish to give a huge thumbs up for the great info you’ve right here on this post. I will likely be coming back to your weblog for more soon.

Masini de vanzare spunea...

Da.,am ajuns foarte rau in Romania astaa!!

Mobilier la comanda spunea...

Imi place blogul tau, le zici foarte bine :D

Masina de spalat spunea...

Traim in Romania iar asta ne ocupa tot timpul!

Leasing auto spunea...

Nu stiu daca Romania mai poate fii salvata..:) eu una..nu cred!:)

Magazine online spunea...

Felicitari pentru articol

Texte invitatii nunta spunea...

Cred ca este prea tarziu akm..:-s!

Aparate aer conditionat spunea...

niciodata nu e prea tarziu..important este numai sa vrem:)

Inchiriere masini spunea...

Romanii nu mai au puterea sa lupte...cei care insearca sa schimbe ceva sunt redusi la tacere intr-un fel sau altul...

Oferte revelion spunea...

Asta cred ca trebuia sa p gandim mai demult:-s

Vanzari apartamente spunea...

Incercam ... :|

Agentie de turism spunea...

este frumos sa vezi k sunt multe persone kre sunosc realiatatea si scriu despre ea..dar degeaba dak nu facem nimic in aceasta privinta:)

Motociclete de vanzare spunea...

Romania nu mai poate fii salvata...:(...

Produse cosmetice spunea...

Este de datoria noastra si trebuie sa devina principala preocupare a fiecaruia dintre noi, este o lupta cu trecutul, cu prezentul si cu viitorul acestei tari, salvati Romania!!! Parca au amortit de durere romanii...

Telefoane mobile spunea...

Cn stie daca se mai poate face ceva?!?!

Decoratiuni interioare spunea...

este km greu de acum!

Bijuterii aur spunea...

Trebuie sa o salvam cat mai avem ce salva ...

Vanzari auto spunea...

Oare cine sa mai salveze Romania..?:|

Masaj erotic spunea...

dupa parerea mea tara noastra nu poate sa mai fie salvata si daca este salvata nu in totalitate

Proiecte de case spunea...

Romanii nu au incasat destul! mai pot incasa...se pare ...mda...

Spatii comerciale spunea...

Ce sa mai salvam?!?!?

Case din lemn spunea...

foarte bune articolele tale!

Fotograf nunta spunea...

nu cred ca mai e ceva de salvat in tara asta,dar cine stie...

Ceasuri de mana spunea...

daca vrem putem schimba multe!

Echipamente spunea...

Foarte frumos blogul tau:)

Usi interior spunea...

Poate mai poate fii salvata..! nu trebuie sa ne plafonam noi in faptul ca nu se poate...

Cadou spunea...

Trebuie macar sa incercam

Contabilitate spunea...

frumos mesajul!

Panou solar spunea...

Problema noastra este ca nu suntem uniti...unii o duc prea bine pentru a face ceva ...iar ceilalti parca sunt amortiti...

Supraveghere video spunea...

Cat timp mai avem ce salva ...

Scoala soferi spunea...

Oare se mai poate face ceva?!:|

Parfumuri online spunea...

Nu suntem uniti si asta se cunoaste...

Vanzari garsoniere spunea...

inca mai avem timp sa facem ceva....:|

Tratamente naturiste spunea...

Ma indoiesc ca se mai poate schimba....

Vanzari case spunea...

Incercam numai ca nu prea reusim

Geamuri termopan spunea...

acum cat nu e prea tarziu sa mai incercam ceva!

Tigle metalice spunea...

Este dragut sa credem intr un vis frumos ca si salvarea Romaniei..

Dezmembrari auto spunea...

Ar fi de datoria noastra sa facem asta dar sunt prea nepasatori romanii cu toate ca le-a ajuns cutitul la os...

Canapele spunea...

ne-am omorat presedintele si am sperat la o viata mai buna dar se pare ca lucrurile se inrautatesc pe zi ce trece tot mai mult

Laptop ieftin spunea...

un articol reusit!

Cazare pensiune spunea...

Se pare ca nu se intampla nimic mai bine

Cazare Brasov spunea...

Romanii au devenit prea pasivi pentru a mai lupta cu sistemul...

Vanzari terenuri spunea...

Si acum nu este controlat cu teroare ci cu nesimtitre:) Acum se fura in voia legii:)

Jucarii copii spunea...

Poate ca a insemnat mult sau putin..dar au murit multi si eu zic sa le aratam ca nu au murit degeaba:)

Pensiuni Busteni spunea...

nu cred ca mai avem vreo sansa in tara asta si nu cred ca se va schimba ceva in bine prea curand

Cazare Sinaia spunea...

Cine sa mai lupte? vad numai indiferenta in jur...

Rca ieftin spunea...

Nu se mai salveaza..

Ferestre termopan spunea...

Cine sa o mai salveze...? fiecare isi cam vede de interesul lui...

Spalatorie auto spunea...

Traim in Romania lor nu a noastra!:) si la vot am observat lucrul asta..stiu cum sa ne cumpere si o fac cu nerusinare..si noi ne lasam..:|

Vopsitorie auto spunea...

Nu mai merita salvata.:)

Telefoane de vanzare spunea...

Nu am apucat timpurile trecute si nici revolutia..presupun ca nici atunci nu era bine..dar nici acum nu e!:)

Masaj anticelulitic spunea...

am crezut ca facem ceva pentru binele nostru in 1989 dar se pare ca situatia s-a inrautatit mai rau decat se astepta oricine

Canapele extensibile spunea...

Salvarea pleaca de la fiecare in parte...nu trebuie sa o faca unul singur..:)

Implant dentar spunea...

Nu se mai poate salva..este imposibil!!

Imbracaminte online spunea...

Nu cred ca Romania mai are remediu .. trist dar totusi adevarat ..

Tratamente cosmetice spunea...

cum sa salvam romania ca nu mai are nici o sansa.in curand o sa ajungem mai rau ca sclavii

Radio online spunea...

Se duce pe apa sambetei Romania..

Carti online spunea...

NU poti face primavara cu o floare.la fel cum nu poti salva romania decat cu un premier demis..:)

Hosting gratuit spunea...

Mahnirea este mare ...

Cabinet stomatologic spunea...

Romania este o tara pierduta mai din toate punctele de vedere..:)

Masini de inchiriat spunea...

Sa o salvam ? Epava asta nu cred k mai poate fi salvata... poate doar printr'o minune..

Plan de afaceri spunea...

Nu stiu daca mai putem

Produse bio spunea...

S a dus de mult pe apa sambetei..prea departe sa mai ajungem la ea..

Lenjerie intima spunea...

Cineva trebuie sa o salveze

Anunturi auto spunea...

imi place blog-ul tau!

Proiecte de case spunea...

Romania nu prea mai poate fi salvata .. e foarte greu sa mai fie ridicata din prapastia in care s'a afundat...

Dame de companie spunea...

cam greu cu salvatul dar cine stie poate ca exista cineva care sa o salveze dar nu stim noi inca

Auto second hand spunea...

niciodata nu e prea tarziu doar k nu vream sa intelegem!

Canapele piele spunea...

Nu cred ca ne mai putem salva..:)

Transport agabaritic spunea...

Ma doare sa o spun dar... Romania nu prea mai poate fi salvata... :(

Cursuri calificare spunea...

din pacate nu cred ca mai poate fi salvata...

Transport marfa spunea...

Un articol de nota 20!

Masaj erotic Bucuresti spunea...

Pacat ca este o tara cu foarte mare potential!

Unghii cu gel spunea...

Nu stiu daca mai poate fi salvata.. vom vedea in scurt timp ... :)

Bilete de avion spunea...

salvata???daca nu au facut-o cand trebuia acum nu cred ca mai sunt sanse

Design site spunea...

O intrebare... Oare mai poate fi salvata ? eu zic ca sunt slabe sanse.. spre deloc :)

Cazare Ranca spunea...

Romanul este invatat sa duca mult, atat de mult incat nu realizeaza cu adevarat in ce mocirla se zbate. El inca spera ca prin munca lui cinstita (chiar daca pe zi ce trece este tot mai istovitoare si mai nerasplatita) va asigura un trai mai bun copiilor sau macar nepotilor. Nu sunt pesimist dar nici nu pot vedea Romania in culori pastelate.

cazarepensiuni spunea...

Da! Romania are nevoie sa fie salvata dar...de cine? Pe unii nu i intereseaza decat propria persoana iar altii sunt prea ocupati sa supravietuiasca.