vineri, noiembrie 28

credeti in vise?!

sunt derutat si coplesit de teama unui vis stupid pe care l-am avut azi-noapte,parea atat de real incat in momentul in care m-am trezit nu imi venea sa cred ca totusi a fost doar un vis.
am tot incercat sa gasesc o explicatie logica a viselor in general,cine sau ce le genereaza,de ce visam,ce implicatii are asupra cursului normal al vietii sau cate din ele se si adeveresc.
se tot vorbeste despre un secret al omenirii pe care putin il cunosc si au fost in stare sa si-l insuseasca,un secret bine pastrat si transmis doar in cercuri restranse de la om la om sau de la divin la om;
ma intreb de multe ori daca nu acest mare secret este chiar darul de a interpreta si descifra visele,daca nu cei mai de seama oameni ai planetei au cunoscut si cunosc acest lucru,oferindu-le ocazia de a fi in avantaj fata de cei din jur.
daca tot ce visam sunt niste mesaje bine tainuite si greu de inteles?!poate fi totul o prefata a ceea ce ar urma sa se intample a doua zi sau in viitorul apropiat,poate constitui visele un fel de relatari ce iti sunt oferite in avans,despre faptele,gandurile si intentiile oamenilor?!
oare cineva are aceste raspunsuri,sau chiar este cineva capabil sa inteleaga totul din desfasuratorul unui vis,sau visele nu sunt decat simple plasmuiri ale mintii noastre?!
si daca acesta este marele secret?!!

Un comentariu:

Anonim spunea...

Nimeni nu stie sigur de ce visam,subconstientul e cel care le genereaza,cel care "ne vorbeste" prin imaginile din vise,iar aceste vise se formeaza datorita unor dorinte neacceptate de constient care sunt transmise spre subconstient in alta forma in vis,ca un avans al intentilor si gandurilor noastre.
Visele pot fi considerate mesaje ale subconstientului nostru;unele pot parea stupide,altele reale.Se spune ca visele fara valoare sunt cele din primele ore ale somnului,iar cu o semnificatie sunt cele din mijlocul somnului intre orele 3-7.
Starea noastra fizica,emotionala si spirituala se reflecta in visele noastre,iar majoritatea lor nu sunt premonitorii.
In cazul tau,e un vis bazat pe o teama inconstienta care rabufneste in vis si iti scoate in evidenta punctele tale vulnerabile;cosmarul e dovada celor mai mari temeri personale prin frica,groaza,teama din vis,iar fiecare personaj e considerat o reflectie a sinelui,are rolul de a ne arata propria fata,propriile ganduri,idei,temeri.....